• Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Родопски гозбипреди 9 годиниРодопски бухти
    кисело мляко 0.500 кг (1 кофичка)
    яйца 5 бр.
    захар 200 г (1 чаена чаша)
    брашно 1 кг (5 чаени чаши)
    сода бикарбонат 5 г (1 чаена лъжичка)
    сол на вкус
    растително масло за пържене
    Начин на приготвяне
    В киселото мляко се разбъркват содата и захарта, а след това се прибавят разбитите яйца, солта и брашното. Замесва се тесто, по-меко от банично. От него се източват кори, дебели 0.5 см, които се нарязват на ромбове. Изпържват се в сгорещената мазнина и се поднасят топли с кисело мляко или пудра захар.