• Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепти по определени поводипреди 9 годиниКоледна погача

    Приготвяне:

    Продукти:
    прясно мляко – 500 мл
    яйца – 4 бр.
    мая – 40 г
    олио – 100 г
    брашно – 1.1/2 кг
    сол и захар – по 1 с. л.
    маково и сусамово семе

    Приготвяне:
    Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.
    От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата

    :y: