• Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Идеи за Турски пилафпреди 9 годиниПаша пилаф




    Необходими продукти

    2 ч.ч. ориз
    2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
    250 г кайма без тлъстини
    2 филии стар хляб
    1 глава лук
    2-3 с.л. кедрови ядки
    2 с.л. масло
    сол, черен пипер
    2 с.л. олио за пържене

    Начин на приготвяне
    Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.