• Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Печене на американски палачинкипреди 9 годиниРецепта:

    Брашното (400 г) се пресява заедно с бакпулвера (1 ч.л.) в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата (2 бр), прясното мляко (300 мл.), пудрата захар (2 с.л.) и разтопеното масло (60 г). Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.