• Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Свинско в сладко-кисел соспреди 9 години400 г
    свинско филе, нарязано на тънки ивици
    1/2 ч.ч.
    брашно с набухватели
    100 мл
    газирана вода

    сол на вкус

    черен пипер на вкус

    олио за дълбоко пържене
    за соса:
    1 с.л.
    олио
    2 с.л.
    доматено пюре
    150 мл
    вода
    2 с.л.
    винен оцет
    2 ч.л.
    соев сос
    2-3 с.л.
    кафява захар

    сол на вкус

    кориандър или магданоз за поръсване

    Начин на приготвяне

    1.

    Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
    2.

    В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
    3.

    Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
    4.

    Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.