Hristo Petrov
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Свинско в сладко-кисел соспреди 9 години400 г
свинско филе, нарязано на тънки ивици
1/2 ч.ч.
брашно с набухватели
100 мл
газирана вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио за дълбоко пържене
за соса:
1 с.л.
олио
2 с.л.
доматено пюре
150 мл
вода
2 с.л.
винен оцет
2 ч.л.
соев сос
2-3 с.л.
кафява захар
сол на вкус
кориандър или магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
1.
Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
2.
В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
3.
Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
4.
Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.