Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни теми
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни теми

АнонименМохито
Бяхме в Дубай това лято и пихме в TGI FRIDAY мохито, направо беше супер. Намерих рецептата от интернет: 5 - 6 листа мента 60 мл бял ром 1/2 - 1 лимон - сок и за украса 100 мл газирана вода сок от захарна тръстика натрошен лед Листата мента се слагат в подходяща чаша, добавя се лимонов сок и захарен сироп. Разбърква се, като се натискат ментовите листа, не трябва да се накъсат, а да ароматизират напитката. Смесва се с рома, газираната вода и леда. Украсява се с парче лимон. Името е умалително от думата mojo, която означава „африканска магия“. Enjoy!
АнонименСвинско в сладко-кисел сос
Опитвала съм няколко рецепти за свинско в сладко-кисел сос, но никоя не е толкова хубава като в китайския ресторант. Има ли такива от вас, които да предложат подобна рецепта?
АнонименПшенични кълнове с кисело мляко за закуска
Мога да се похваля, че от две седмици закусвам кисело мляко с две супени лъжички пшенични кълнове и имам завидна енергия през целия ден Само че не успявам да покълна ленено семе, дали някой знае как става това, колко време е нужно да се накисне във вода и после каква е процедурата по покълването? Не успявам да се справя с цялата тая слуз дето се образува
Анонимен Запеканка с картофи и бекон
Искам да се разпиша с една страхотна рецепта Запеканка с картофи и бекон Продукти: 1 кг картофи 200 грама бекон 2 кисели краставички 500 мл мляко масло една с. л. брашно Картофите се обелват, сваряват и нарязват на филийки, нареждат се в намаслена тавичка и се покриват с нарязания бекон. Запичат се на 180 градуса във фурната. През това време правиме заливката: запържваме брашното в малко масло и доливаме млякото, като бъркаме непрекъснато. Заливаме картофите със сместа и запичаме до зачервяване. Тази рецепта ми е любимата за вечеря. Приятен апетит! :wink: