За да се приготви хубава, типично италианска пица се използва тесто, дори и то да е готово, което се разточва на много тънка, финна кора. Плънката в никакъв случай не е богата.
Намазва се с тънък слой доматено пюре и се гарнира с едно-две неща, плюс сирене (кашкавал). Полива се малко, с тънка струйка зехтин и се пече в предварително загрята на 240 градуса фурна за около десет-петнадесет минути.
При фурни, при които максималната температура е 220 градуса, печенето се увеличава на двайсет минути. При всички случаи най-добрият ориентир е златистия загар на тестото по краищата.
Когато пицата е по-дебела, каквито са американските пици, и с по-богата плънка, следва времето за печене да се увеличи.
В домашни условия всеки обича да похапне богата, засищаща и ароматна пица. Обикновено се гарнира, така да се каже с всичко каквото има в хладилника. В такъв случай печенето е по-продължително. Пече се на 220 градуса и е готова когато краищата на тестото и кашкавала получат лек кафеникав загар.
Коментари