Как да си направим кокосова вода?

Как да си направим кокосова вода?
Снимка: gotvach.bg

Напоследък светът направо е пощурял по кокосовата вода и с право. Истинската кокосова вода е буквално жива вода, защото кокосовото дърво пие от подпочвените води, филтрира водата през целия си дънер и клоните и след това я запечатва във вътрешността на кокоса.

За филтрирането само на 1 литър вода на коксовото дърво са му необходими цели 9 месеца, ето защо този кокосовата вода е с доста солена цена. Кокосовата вода е изключително ценен източник на електролити, като балансът на електролити в нея е почти идентичен с този на електролитите в човешката кръв.

Кокосовата вода е биологична чиста, с голямо съдържание на калий и минерали, но с ниско съдържание на натрий и натурална захар.

Но как да си направим кокосова вода вкъщи, след като очевидно не разполагаме с кокосова палма в двора. Нужни са ни само един кокосов орех, чиста вода и ренде. Кокосът се отваря и месестата част се изрязва и рендосва. Към нея се добавя вода, сместа може да се пасира, след което се оставя за 24 часа в хладилник.

Получената по този начин кокосова вода се консумира сутрин и вечер на гладно. По желание може преди консумацията да се прецеди през марля. Кокосовата вода предотвратява стареенето на организма, освежава кожата и улеснява детоксикацията на организма.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати