Колко време се варят свински крачета в тенджера под налягане?

Колко време се варят свински крачета в тенджера под налягане?
Снимка: gotvach.bg

Варените свински крачета са великолепно мезе за студените зимни месеци. От тях се приготвя обожаваната от всички Пача. Освен невероятно вкусна, пачата е и много лесна за приготвяне. Достатъчно е да се снабдите от месарницата с 3-4 свински крачета и да запретнете ръкави.

Преди да пъхнете свинските крачета в тенджерата под налягане ще ви посъветваме, да добавите в списъка за пазаруване и 3-4 бр. свински уши, за да спазите класическата рецепта за пача. Залейте продуктите със студена вода, добавете сол и варете около 50 минути от зашумяването на тенджерата.

След това отделете месото от кокалите, нарежете и добавете черен пипер, чесън, дафинов лист, нарязан морков и малко червен пипер. Варете ястието още 20 минути, разделете го в купички и охладете до желиране.

Препоръчваме ви да го поднесете с греяна ракия или вино.

3.7
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
niki
niki
12.01.2018 14:36
Пача в тенджера под налягане? Вие нормални ли сте?
0
1
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!