Колко време се варят свински крачета в тенджера под налягане?

Колко време се варят свински крачета в тенджера под налягане?

Варените свински крачета са великолепно мезе за студените зимни месеци. От тях се приготвя обожаваната от всички Пача.

Освен невероятно вкусна пачата е и много лесна за приготвяне. Достатъчно е да се снабдите от месарницата с 3-4 свински крачета и да запретнете ръкави.

Преди да пъхнете свинските крачета в тенджерата под налягане, ще ви посъветваме, да добавите в списъка за пазаруване и 3-4 бр. свински уши, за да спазите класическата рецепта за пача.

Залейте продуктите със студена вода, добавете сол и варете около 50 минути от зашумяването на тенджерата.

След това отделете месото от кокалите, нарежете и добавете черен пипер, чесън, дафинов лист, нарязан морков и малко червен пипер.

Варете пачата още 20 минути, разделете го в купички и охладете до желиране.

Препоръчваме ви да го поднесете с греяна ракия или вино.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
niki
niki
12.01.2018 14:36
Пача в тенджера под налягане? Вие нормални ли сте?
1
9