Кои храни и напитки помагат при гадене?

Кои храни и напитки помагат при гадене?
Снимка: gotvach.bg

Гаденето се характеризира като неприятно усещане в горната част на стомаха. То може да е леко или силно, като второто обикновено бива последвано от повръщане. Съществуват различни състояния, които могат да са отговорни за усещането на дискомфорт. Не е изключено гаденето да е причинено от консумация на развалена храна, употреба на алкохол, прием на лекарства. Гадене се наблюдава понякога и при бременност, пътуване, както и при някои сериозни заболявания.

Когато усещането за гадене е леко и се дължи на чувствителност към пътувания, можете да го преодолеете като, приемете сладък сироп /по избор/. Добре е напитката да не е газирана, ето защо ако разполагате само с такава, се постарайте да я разгазирате преди да я приемете. Друг начин да се справите с гаденето по време на път е, като започнете да дъвчете сладка дъвка или приемете сладък бонбон за смучене.

Ако знаете, че често ви прилошава по време на път, най-добре се подгответе да стопирате състоянието още преди да сте заминали. Пригответе си в кутия за храна няколко резенчета лимон и бъдете готови да ги приемете по време на път. Не бързайте да ги хапвате веднага, а ги поддържате в устата си известно време.

Гаденето по време на бременност е друг често срещан неприятен симптом, с който се сблъскват почти 70 процента от бъдещите мами. Според специалистите дискомфортът може да се облекчи с чай от джинджифил. Накиснете едно пликче чай в 200 мл вряща вода, изчакайте да се охлади и приемете. Друг вариант е да похапнете малко количество суров джинджифил, в случай че не ви е неприятен силният му вкус. Казват, че този трик е универсален и помага при гадене от различен характер.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати