gotvach.bg»Съвети»Какво е пилешко бонфиле

Какво е пилешко бонфиле

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
22857107
Какво е пилешко бонфиле

Повечето от нас обичат ястия с пиле. Но чудили ли сте се някога каква част от пилето ядете? Пилешкото бонфиле е една от най-объркващите части на пилето, тъй като често се бърка с пилешките гърди.

Каква е разликата между пилешки гърди и филе

Размерът на двете е първата забележима разлика. Пилешките гърди са почти два пъти по-големи от филето. Това означава, че времето за мариноване и готвене на бонфилето ще бъде по-кратко.

Пилешкото бонфиле е ивица мускул, която се намира под пилешките гърди. В резултат на това пилетата имат две филета. Ако не сте опитен готвач, може да не ги забележите, тъй като тези части са много малки. Само след отстраняване на костта, разделяща пилешките гърди, се вижда филето.

Пилешки гърди и бонфилето обикновено имат еднакъв вкус. Трудно ще ги различим, но все пак има малка разлика. Пилешкото бонфиле е по-ароматно и леко по-сочно, докато пилешките гърди са без вкус и понякога доста сухи. Поради високата попиваемост на филето то възпроизвежда вкуса на всеки сос или подправка, с който е приготвено.

Пилешкото бонфиле е с по-високо съдържание на мазнини и по-калорично от пилешките гърди въпреки нежността си.

То има високо съдържание на хранителни вещества. В него освен протеини присъстват цинк, витамин B6, витамин D и калций, макар и малко по-малко от тези в пилешките гърди.

Как да отделим филе от обезкостени пилешки гърди

Поставете частта от гърдите върху дъска за рязане и изравнете. Би било полезно, ако ги поставите с плоска страна надолу. Първо, ще забележите филето, когато е хубаво и плоско. То е прикрепени главно към гърдите чрез сухожилия. След това трябва да поставите здраво ръката си върху пилешките гърди. Филето ще се отдели по-лесно, ако разрежете гърдите.

С тази част на пилето може да приготвите:

- пилешки филенца;

- панирани пилешки хапки;

- салати с пиле;

- пилешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати