Пилешкото месо е универсално - то е вкусно и диетично и е подходящо дори за тези, които искат да свалят излишните килограми. Зарадвайте гостите си с вкусни ястия с крехко пилешко месце.
Задушеното пилешко филе е вкусно и лесно за приготвяне ястие.
Необходими продукти: 500 г пилешко филе, 1 глава лук, 2 големи домата, 2 моркова, сол, черен пипер, копър.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета, посипва се с подправките и се оставя настрани.
Морковите се настъргват на ренде, а лукът се нарязва на дребно. Лукът се запържва в мазнината до лек златист цвят. Добавят се морковите и после месото и всичко се запържва още 5 минути.
Доматите се настъргват на ренде или се пасират. Сипват се в тигана и се запържва всичко, като се затваря с капак, за да се задуши. Ако искате, да е по-пикантно, добавете още черен пипер. Накрая поръсете с повечко нарязан копър.
Пеперонатата с пиле е вкусно и леко пикантно ястие.
Необходими продукти: 500 грама пилешки гърди, 1 с.л брашно, сол и черен пипер на вкус, 2 глави кромид лук, 4 скилидки чесън, 2 червени чушки, 400 г домати, 2 с.л доматено пюре, 4 с.л олио, 1-2 щипки лют червен пипер.
Начин на приготвяне: Месото се измива и се нарязва на парчета. Поръсва се със солта и черния пипер. Добавя се брашното и се разбърква добре. В тиган със сгорещено олио се запържват парчетата пилешко за около 5-7 минути и се изваждат.
Чесънът се нарязва на парчета, лукът - на кръгчета а чушките - на ивици. Доматите се обелват от ципата и се пасират, към тях се добавя доматеното пюре.
В мазнината от запържването на месото се запържват лукът и чесъна за 4-5 минути. Добавят се чушките и всичко се запържва още 5 минути.
След това месото също се връща в тигана и се залива с доматения сос. добавя се лютият червен пипер. След като кипне, се похлупва и се оставя да се задуши за около половин час. Готовото ястие се поръсва с магданоз.
Пилешкото със соев сос е подходящо както за всекидневието, така и за официални поводи, а и е гарантирано много вкусно.
Необходими продукти: 3 парчета пилешки гърди, 1 с.л доматено пюре, 2-3 см корен от джинджифил, 30 мл олио, 3 с.л соев сос, сол.
Начин на приготвяне: Гърдите се нарязват на парчета и се запържват в мазнината до златисто. След това се заливат със соевия сос, поръсват се с настъргания джинджифил, сипва се доматеното пюре, посолява се и всичко се разбърква. Оставя за 10- 15 минути да се задуши, похлупено с капак. Сервира се с подходяща гарнитура.
Коментари