Gotvach.bg»Съвети»Защо се слага хрян в киселото зеле?

Защо се слага хрян в киселото зеле?

Защо се слага хрян в киселото зеле?

През зимния сезон почти всяко българско семейство слага бидон с кисело зеле.

По принцип всеки домакин и всяка домакиня имат своя изпитана рецепта за кисело зеле, която знаят от майки, бащи, баби и дядовци. Някои слагат царевица, други слагат лук, трети слагат цвекло, а четвърти хрян.

В този съвет ще отговорим на въпроса защо точно се слага хрян в бидона с кисело зеле. По принцип всяко едно нещо, което се добавя към киселото зеле в бидона, си има точно определено предназначение.

Защо се слага хрян в киселото зеле

- Царевицата например се слага, защото тя помага за по-бързата ферментация на киселото зеле;

- Лукът се слага, защото той е естествен консервант;

- Хрянът се слага, за да попречи по зелето да се появят микроби и плесени;

- Червеното цвекло пък се слага, за да може сокът на зелето да придобие приятен розов цвят.

Вече знаете защо се слага хрян в киселото зеле. Пожелаваме ви една уютна зима и трапеза, на която винаги да има вкусно и добре приготвено кисело зеле.

Четете всички наши съвети, за да имате винаги перфектно кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати