gotvach.bg»Съвети»Как да изчистим организма си от тежки метали?

Как да изчистим организма си от тежки метали?

MarianeMariane
Джедай
2579574k
Как да изчистим организма си от тежки метали?

Живеем в индустриален свят и колкото и да са стараем да се рационално и здравословно, ние пак сме застрашени от токсини. Те постъпват в организма ни от околната среда и водите, от препаратите за почистване, дори от обикновените балсами и шампоани за коса, те просто са навсякъде.

Може да се опитате да освободите организма си от тежки метали и натрупани токсини чрез консумацията на храни, които спомагат за пречистване.

Ако подозирате, че в организма ви може да са се натрупали тежки метали, то трябва да включите в менюто си цвекло. То е ценен източник на желязо, магнезий и цинк, които спомагат на организма ви, в частност на стомаха и жлъчния ви мехур да се освободят от тежките метали.

Задължително е да консумирате много пречистена вода, която ще позволи на тялото да изведен токсините от организма чрез потта. Препоръчваме ви да правите редовно вани с каолинова глина, за която се смята, че прочиства токсичните пестциди.

Може да намалите консумацията на месо и млечни продукти, като същевременно започнете всеки ден да взимате по малко активен въглен. Пектинът има свойството да освобождава организма от тежките метали, ето защо е добра идея да консумирате плодове, богати на пектин.

За ужас на противниците на миризмата на чесън, редовната консумация на чесън спомага за детоксикацията тъй като спомага за увеличаването на броя на белите кръвни телца (т.нар. лимфоцити). Тежките метали гонят още плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, картофи и т.н.

Може да помогнете на организма си да изхвърли тежките метали, ако редовно консумирате грейпфрути, яйца, аспержи, корени от бял трън, морски растения, листа и корен на глухарче, броколи, ленено семе и ленено масло, както и куркума, която се използва за лечение на заболявания на черния дроб и стомашно-чревния тракт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати