С какъв препарат се мият загорели керамични съдове?

С какъв препарат се мият загорели керамични съдове?

Керамичните съдове са едни от най-добрите за готвене. Те имат редица предимства пред останалите – необходима е много малко мазнина за приготвянето на ястията, по тях нищо залепва и почистването е много лесно. Но как да почистим загоряло от керамичен съд?

Първото, което трябва да се отбележи, че качественият керамичен съд не загаря. Това е и сред най-важните предимства на този вид съдове, защото почистването им е много лесно. Ако при готвенето все пак се получи залепване на храна, можете да измиете тигана с вода и сол.

За целта сипете в съда да се вари вода със сол. Варете до извиране на водата, а след това забършете внимателно оставащата сол с кърпа. Друг вариант е вместо сол да използвате сода бикарбонат.

По принцип за керамичните не са необходими агресивни препарати, затова по-скоро залагайте на по-леки препарати. Почиствайте ги всеки пък след готвене и избягвайте да ги слагате в съдомиялната, защото може да нарушите покритието им.

Ако си купувате керамични съдове, по-добре инвестирайте в малко по-скъпи, защото са по-качествени и трайни и няма да имате проблеми с покритието и залепването.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати