Как се яде рак?

Как се яде рак?

Раците са едни от най-вкусните представители на семейството на ракообразните. Те често се смятат за синоним на лукс, защото цената им не е особено подходяща за всеки джоб. Но понякога дори и хора, които могат да си позволят да си купят раци, не ги слага на трапезата си, защото ги намират трудни за консумация.

Истината е, че яденето на раци не е съвсем лесна работа, но с правилните инструменти и малко упражнения може да се превърне в истинско удоволствие.

За да се справите като истински професионалист с яденето на рак, трябва да си приготвите щипки за рак, нож и вилица ,както и тясна вилица само с два зъба, с чиято помощ ще извадите изключително вкусното месо от краката и щипките.

С помощта на щипки или кърпа хванете рака и придържайки го към чинията, с другата ръка отделете краката от тялото. Старателно изсмучете съдържанието им.

След това хванете тялото на рака и опашката му и я натиснете на края ѝ. Това ще накара черупката му лесно да се пропука и вие безпроблемно да изядете вкусното месо, което се открива пред вас.

След като вече знаете как да се справите с раците, то без проблеми ще приготвите раци с айоли и зелен лук или задушени раци с бяло вино и сметана.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати