gotvach.bg»Съвети»Може ли тестото да втаса в хладилник?

Може ли тестото да втаса в хладилник?

Може ли тестото да втаса в хладилник?

Никой не може да устои на току що излязла от фурната топла питка, но истината е, че замесването и втасваните ѝ изисква време, с което сутрин домакините рядко разполагат.

Добрата новина е, че тестото може спокойно да се приготви от предишната вечер, след което да се остави да втаса в хладилник, а на сутринта просто да се остави да се отпусне и изпече до готовност.

Как е възможно това, ще се запитат мнозина. Възможно е с помощта на някои кулинарни хитрини, които ще споделим с вас.

Важно е да знаете, че добре замесеното тесто, за което се използвани качествени продукти, ще втаса без проблеми в хладилник, просто доста по-бавно. Затова ви препоръчваме да стартирате процеса по втасване още в топлата стая.

Оформете веднъж втасалото тесто в желаната форма, след което го покрийте с фолио за свежо съхранение, и го приберете в хладилник. Там то ще престои цяла нощ, след което на сутринта трябва да го извадите за около 30 минути.

Отпуснатото тесто се поръсва със семена по избор, намазва се с разбит жълтък и се пече в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#170618
Винаги,когато няма да използвам тестото веднага го слагам в хладилника.Слагам го в плик,намазан с олио,за да не залепне.След като го извадя от хладилника,задължително го оставям да стане на стайна температура,премесвам го няколко пъти ,правя формата,която желая и оставям да втаса преди да го сложа във фурната.Резултата винаги е перфектен,ако следвате тези прости правила :)
2
0