Помага ли спирулина за отслабване?

Помага ли спирулина за отслабване?

Отдавна е известно, че излишните килограми са не само естетически проблем, но могат да доведат до редица здравословни проблеми. Ето защо не бива да се примиряваме с тях и трябва да се опитваме да водим здравословен начин на живот и да се храним правилно.

Но понякога килограмите просто се трупат и тогава се чудим как може да се отървем от тях. През последните няколко години много нашумя свалянето на килограми с помощта на спирулина.

Спирулината представлява микроскопично синьо-зелено водорасло, което вирее в езера със слабо солени алкални води. Освен като средство за отслабване, спирулината се смята за една от храните на бъдещето, защото е богата на протеини, минерали, картеноиди и витамини.

У нас спирулина се предлага под формата на прах или на хапчета, като на коя от двете форми ще се спрете е въпрос на личен избор. Единствената препоръка на специалистите и да купите препарата от сертифициран магазин или аптека.

Спирулина под формата на таблети е подходяща за хора, които не понасят специфичния вкус на водораслото, докато спирулина на прах може да се приема като добавка към фреш, шейк или дори да се използва за приготвянето на дресинг на супа.

Спирулината има свойството да потиска апетита, а оттам да спомага за отслабване. Това се дължи на съдържащото се в нея вещество фенилаланин. Освен това спирулината е богат източник на фибри, с чиято помощ ще изхвърлите токсините от стомашно чревния тракт. Има данни, че редовният прием на спирулина води до стопяването на мастните образувания в областта на корема, ханша и бедрата.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати