С какво вино се яде телешко?

С какво вино се яде телешко?
Снимка: gotvach.bg

Много е изписано и още много ще бъде изписано по отношение на това как правилно е да се комбинират храните и напитките. Истината е, че няма точна наука, която да помогне в избора на правилното вино за телешко месо или сочни говежди стекове.

Няма как и само в рамките на няколко изречения да обобщим кое с какво се комбинира и да сме изчерпателни. Но, ако се опитаме за кратко да вземем работата на сомелиерите, ще обобщим няколко прости правила при избора на вино за телешко или друго месо.

Червеното вино се пие с червено месо, а бялото - с риба. Или казано с думи прости - телешкото месо се съчетава отлично с червено вино.

Тук изборът е богат, като препоръчваме да се спрете на червено вино с богати плътен вкус, наситено с танини.

Ролята на танините ще е да почистят езика ви от мазнините на месото. Така ще имате възможността да се насладите на всяка хапка от крехките телешки пържолки.

Препоръчваме ви да поднесете телешкото месо с Каберне Совиньон, Бордо, Сира (Шираз) или Зинфандел, както и Мерло.

Кук правим уговорката, че Мерлото е подходящо, когато телешкото месо е приготвено на скара или на фурна, но ако сте решили да поднесете телешко задушено или телешко със сос - най-добре е да пропуснете Мерлото и да заложите на останалите видове червено вино, които вече изброихме.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати