gotvach.bg»Съвети»До колко часа изчезва алкохолът от кръвта на човек?

До колко часа изчезва алкохолът от кръвта на човек?

MarianaMariana
Джедай
257958933k
До колко часа изчезва алкохолът от кръвта на човек?

Доказано е, че няколко чаши алкохол на ден сериозно намаляват риска от това да ви пука за мнението на околните, повишават увереността в способностите ви да танцувате и паркирате, както и привлекателността на противоположния пол.

Ако оставим шегата настрана, трябва да признаем, че не можем вечно да се забавляваме и трябва да подходим отговорно към количеството на алкохола, който поемаме.

Защото алкохолът има свойството не само да ни кара да взимаме лоши решения, но и сравнително бавно да се метаболизира от организма ни. Затова е важно да знаем до колко часа изчезва алкохолът от кръвта на човек.

Еднозначен отговор на този въпрос трудно може да бъда даден, защото това зависи от редица фактори - както от вида и количеството на поетия алкохол, така и от възрастта, килограмите, натрупаната умора, пола и здравословното състояние на човек.

Има приблизителни таблици, които указват някакво ориентировачно време, за което алкохолът изчезва от кръвта на човек, но отново подчертаваме, че тези данни са предимно информативни и не претендират за точност или изчерпателност.

Смята се, че един средностатистически мъж с тегло около 70 кг може да метаболизира 50 г водка за около 1 - 1.5 часа. На дамите ще им трябва с 30 до 50 % повече време. С повишаване на количеството на поетия алкохол, се забавя и неговото разграждане, затова 100 мл водка се разграждат за 3 - 3.5 часа, 200 мл - за 6.5 - 7 ч, а 500 мл. За 15-18 часа.

За разграждането на 100 мл коняк ще ви трябват 3.5-4 часа, докато за същото количество шампанско - само 1 ч. Ако имате неблагоразумието обаче да смесите шампанско с твърд алкохол, то той ще остане в кръвта ви 4-5 часа.

Най-бързо от тялото се преработва бирата, като алкохолът, съдържащ се в 500 мл бира изчезват от кръвта ви за около 1 час.

Отново припомняме, че тези данни са строго примерни и зависят от редица други фактори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати