Кафето е основната стъпка при започването на деня при повечето хора. Ето защо правилното му съхранение е много важно, за да можем да му се наслаждаваме по-дълго време.
Както при съхранението на чая, и при кафето съществуват множество фактори, които влияят на свежестта и вкуса на кафето. Едни от тези най-важни фактори са слънчевата светлина, влагата, топлината и въздухът.
Точно заради тези фактори се препоръчва кафето:
- да се съхранява в стъклени, керамични и нереактивни метални кутии;
- да се държи на сухо и тъмно място;
- важно е да се избегне съхранението му в хладилник или фризер, тъй като кафето е силен абсорбатор и попива всякакви миризми.
Важно е да запомните е, че кафето е със силен аромат и вкус първите дни след неговото изпичане, но запазва свойствата си около 1-2 седмици. Затова не си купувайте по-големи количества, а само толкова, колкото ви е необходимо за този интервал от време.
Но ако вкъщи си имате кафемелачка, можете да купите по-голямо количество кафе на зърна, тъй като кафето на зърна запазва свойствата си около 1-2 месеца. И си го смелете при нужда.
Вижте сега как да приготвите:
- или наистина вкусно капучино;
Коментари