Gotvach.bg»Съвети»Как се прави сладко вино?

Как се прави сладко вино?

Как се прави сладко вино?

Качествените естествени вина са скъпи. В огромния асортимент от винени продукти не е толкова лесно да се избере истинска напитка без грешка. Дори простото вино, произведено от собствените си ръце, винаги е естествен продукт, чиито вкусови качества зависят от усърдието и спазването на всички технологични норми в процеса на приготвяне на ароматна напитка.

Рецепти за домашни вина са разнообразни, така че всеки може да избере рецепта за своите възможности. Начинаещите винопроизводители трябва да обърнат внимание на по-лесния начин за приготвяне на естествено вино у дома. След като усвоят основите на винопроизводството, ще бъде възможно да се пристъпи към производството на напитка, използвайки по-сложни технологии, с избрани оригинални рецепти.

Има различни методи за производство на сладко вино.

Те варират от проста и по-икономична ферментационна спирка чрез захар, покрита със сладък гроздов сок, до някои по-трудоемки и скъпи процеси.

В Cinerea Botrytis, наречено "благородно гниене", е гъбичка, която атакува гроздето, набръчква зрънцата, но го прави вкусно, сладко и богато на вкус, каквито са някои от най-сладките вина в света, включително Sauternes /френско вино/ и Trockenbeerenausles /немско вино/.

Десертните вина са направени от грозде, останало да доузрее на лозата дълго след като гроздовете са достигнали зрялост и сладостта им се трупа до края на есента.

В друга крайна форма на късната реколта на гроздето са оставените гроздове на лозата през зимата, докато не се замразят, след което зърната се стриват, така че съдържанието на вода се добива под формата на лед, оставяйки дебел и сочен сладък винен сок.

Добавянето на спиртни напитки е друга система за производство на десертно сладко вино: ферментацията трансформира пресния гроздов сок в сухо вино чрез преобразуване на захарта в алкохол, но добавянето му в средата на този процес, спира ферментация и така остава много захар. Това е начинът, по който се произвеждат сладки вина като Порто, Москато и Ривесалтес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати