Броколите са сред най-полезните зеленчуци. Освен изключително вкусни, те са и доста диетични, което ги прави неизменна част от здравословната диета. Броколите се почистват лесно и се нуждаят от съвсем кратка кулинарна обработка, с която може да се справят и съвсем начинаещите домакини.
Броколите трябва да се варят съвсем кратко, за да запазят апетитния си зелен цвят. Препоръчва се почистените и накъсани на розички броколи да се варят не повече от 3-4 минути, след което веднага са сложат в купа с вода с лед, за да се спре процеса на готвене.
Може бързо и лесно да сварите броколи на пара или броколи в микровълновата фурна. За варенето на броколи на пара ще ви е необходим съд за готвене на пара или подходяща решетка, върху която да подредите броколите. Процесът трае около 4-5 минути, след което лесно можете да приготвите броколи пане или супа от броколи.
За да приготвите броколи в микровълновата фурна ви е нужен подходящ съд с капак. Подредете накъсаните зеленчуци, добавете съвсем малко вода и по желание масло, захлупете и пуснете за 3-5 минути на пълна мощност (900 w).
Виж също как се бланшират броколи, как да готвим замразени броколи.
Коментари