Броколите са кръстоцветни зеленчуци с високо съдържание на витамини, като витамин С, витамин А. В броколите се съдържа и съединение, наречено сулфорафан, което може да ви предпази от рак, според Държавния университет в Орегон.
Вкусният зелен зеленчук може и да не е сред най-любимите на децата, но е ароматен и лесен за приготвяне в свежо състояние.
Когато обаче не е налице във вашия супермаркет в определени периоди от годината, може да посетите витрините за замразени храни, където ще го намерите със сигурност.Замразените броколи са лесни за работа, евтини и изобилни.
Как да приготвим замразени броколи в няколко лесни стъпки:
Първо, изсипете вода в тенджера, достатъчно голяма, за да побере броколите. Ледените кристали, залепени за замразените зеленчуци, осигуряват известна влага, затова е необходима само малко вода. Използвайте 1/4 чаша вода за всяка чаша броколи. Добавете щипка сол.
Загрейте солената вода до завиране, преди да добавите замразените броколи в тенджерата.
Покрийте тенджерата, изключете котлона и оставете водата да изстине или да е леко топла.
Оставете броколите пет до осем минути след като водата е изстинала. Направете тест за нежност с вилица - зъбите на вилицата трябва да влизат в броколите без съпротивление.
Изцедете варени броколи в гевгир. Подправете зеленчуците с чесън, билки или поръсете с пармезан преди да сервирате.
Замразените броколи са толкова крехки и лесни за приготвяне, че не е нужно да ги размразявате преди да ги добавите към ястието. Те могат директно да бъдат добавяни към супи, запеканки или др. Препоръчваме ви да опитате нашите неустоими замразени броколи с топено сирене.
Коментари