Дори и сърцето на заклет веган не би оставало равнодушно при вида и аромата на прясно приготвен дюнер от пилешко месце.
Много домакини са опитвали да приготвят вкусен домашен дюнер кебап с пилешко месце, но въпреки усилията им, не са успявали да постигнат същия неповторим вкус и аромат.
Това е, защото не са открили най-вкусната марината, защото именно в нея е тайната на тази екзотична вкусотия.
И така, каква марината да направим за дюнер кебап? Традиционно у нас се прави дюнер кебап от пилешко месо, затова ни трябва марината за дюнер от пилешко.
Вадете лист и записвайте - за 500 г пилешко месо трябва да приготвите микс от следните подправки - 1 ч.л. канела, 1 ч.л. смлян карамфил, 1 ч.л. смлян карсамон, ½ ч.л. настъргано индийско орехче, ½ ч.л. сумак, половин скилидка пресован чесън и равни количества винен оцет и олио, така че маринатата да покрие месото.
Добре е да оставите месото да се мариновата в маринатата за дюнер поне 4-5 часа, а най-добре цяла нощ. Може да добавите към микса и бяло вино по желание.
Имайте предвид, че пилешкото месо може да поеме до 30 % от маринатата, в която е накиснато, но резултатът ще бъде повече от чудесен.
След като вече знаете каква марината да направите за дюнер кебап, ви препоръчваме да опитате нашата рецепта за Дюнер с пилешко месо и чеснов сос или неустоимите Домашни дюнери с кашкавал.
Коментари