Колко време се пържат кюфтета?

Колко време се пържат кюфтета?

Всички обичаме кюфтета! Каквито и да бъдат те - картофени кюфтета, от кайма, вегетариански кюфтета - кюфте да е!

Приготвят се лесно, и се похапват два пъти по-лесно. И макар направата на кюфтета да не е трудна задача, оказва се, че и те си имат тънкости. Такава една особеност е пърженето на кюфтета. Начинаещите готвачи често се питат какво е времето за пържене на кюфтета.

Когато вече сте подготвили сместа си за кюфтета от кайма /например/, трябва да загреете добре олио в тигана и да сплескате леко топченцата, която сте оформили между ръцете си.

Когато вече олиото е готово да поеме подготвените кюфтенца, ги пускате вътре и започвате да следите как се пържат. Трябва да получите златиста коричка отвън и да бъдат приятно златисти отвътре. Най-добре е да разчупите първото получено кюфте, за да прецените колко време на котлона му е необходимо да ги изпържи.

Като обикновено времето за пържене на кюфтета е между 5 и 8 минути за бройка. Също така е важно кюфтетата да не са много дебели, и огънят да не е много силен, защото в противен случай месото ще изгори отвън, а вътрешността ще остане сурова.

При картофените кюфтета нещата стоят различно, защото при тях съставките са вече сварени и готови. Така че на тях им е необходимо да се пържат само за да се стегне кюфтенцето. Времето за пържене на картофени кюфтета е средно около 4-5 минути на кюфте.

Който и вариант да изберете, трапезата винаги е вкусна, когато на нея са поднесени кюфтетата - любими на малки и големи.

Експериментирайте и добавяйте рецептите и резултатите си в gotvach.bg.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати