Колко време се вари баклата?

Колко време се вари баклата?

Баклата е един от първите познати от древни времена зеленчуци и един от най-полезните, познати на човека.

Баклата не ни ограничава в рецептите в кухнята, което позволява на домакините да я приготвят по много и различни начини, в разнообразни рецепти с бакла може да се използва както основна съставка.

За приготвянето на баклата не се изискват суперумения от домакините, единственото правило /както при всеки зеленчук/ е тя да бъде почистена добре, да се измие внимателно, което е задължително за всички зеленчуци.

Баклата е нежен зеленчук, така че за нея е достатъчно тя да бъде сварена в подсолена вода за около 30 до 40 минути на умерен огън.

Високите градуси не са препоръчителни понеже баклата така не успява да се приготвя добре и огънят я сграбчва.

След като баклата бъде сварена, препоръчително е тя да бъде изплакната под течаща вода, за да се отмие лигавия слой, който се получава по време на варене.

Това е добре да се направи най-вече когато баклата се приготвя за салата или ястие, различно от супи, чорби или манджи.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати