Как се съхраняват кестени

Как се съхраняват кестени

По своя хранителен състав ядливите кестени наподобяват мюсли от зърнени култури. Плодът съдържа значително количество минерали, фибри, мазнини, протеини и витамини от групи А, В, С.

Във Франция тези есенни плодове - кестените, са се превърнали в почти национално френско ястие: там не се провежда нито едно честване на настъпването на есента без печени кестени.

Ако и вие харесвате вкуса им, в тази статия ще ви покажем как да съхраните кестените у дома, за да запазите вкуса и ползите за здравето.

Пресните кестени се съхраняват на хладно място само за няколко дни. След това стават плесенясали.

Ако искате да ги съхраните за по-дълго, тогава ги трябва да ги покриете с пясък. Като по този начин те могат да се съхранят свежи до няколко месеца.

Най-добрият метод остава замразяването им.

Кестените могат да останат във фризера поне 6 месеца. Важно е да се отбележи, че преди това не бива да ги завиваме с найлонов плик, тъй като върху тях ще се образува плесен.

Най-добре ги сложете в кошничка или друг подготвящ пластмасов съд.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати