Какво е инстантно кафе?

Какво е инстантно кафе?

Инстантното кафе, познато още като разтворимо кафе, се използва от много хора, защото се приготвя много бързо и лесно. Инстантното кафе представлява екстракт от зърната на кафееното дърво. Кафеените зърна се преработват и се превръщат на гранули и прах.

Така достига до масовия потребител, който лесно си приготвя от любимата напитка. Инстантното кафе се прави, като няколко лъжички от него се изсипват в чаша, след което се заливат с гореща вода. Разбърква се, слага се захар и мляко по желание и абсолютно готово за пиене.

Някои хора предпочитат да разтварят кафето си в студена вода, като така се приготвя още по-бързо. В Испания и Португалия инстантното кафе се смесва с горещо мляко вместо с топла вода. Ако искате по-силно кафе, трябва да сложите повече кафе, а ако искате по-слабо – точно обратното.

Инстантното кафе е измислено през далечната 1901 година от японски учен, работил в Чикаго, но едва през 1906 година е направено първото инстантно кафе, годно за масово производство. След Втората световна война инстантното кафе набира широка популярност и бързо се разпространява и извън пределите на САЩ.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати