Gotvach.bg»Съвети»Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?

Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?

МиссаМисса
Помощник Готвач
314304
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?

Зад този въпрос се крият много отговори, които са повлияни основно от интерес, желание и действие! Ако приемем, че те са на лице при нас, значи отговорът е да!

Домашно опушване на пиле

Сред тези, които вече имат опит, е ясно за различните техники, течния пушек, уредите за опушване. Те, разбира се, са доста скъпи, заемат много място, трудно се транспортират и са нефункционални, защото обикновено имат една единствена функция. Но все пак на пазара има модели, които могат да се използват и като барбекю, което е плюс, ако решите да направите покупка на такъв уред, който да използвате в домашна обстановка.

Друг вариант, който би изисквал минимални разхищения, харчове и дори усилия, е опушването на пиле с хитринка. Необходими са ви голяма тенджера, стърготини/букови трици, еднократна тавичка или дебело алуминиево фолио (няколко слоя). Пилето трябва да се осоли във вода за най-малко 24 часа в хладилник, а максимално до 3-4 дена, като този процес трябва да се следи и контролира.

След като сте подготвили всичко, на дъното на тенджерата поставяте триците, върху тях еднократната тавичка и отцеденото пиле. Приготвя се на накладен огън, чиято температура се контролира през цялото време, и се следи дали е готово.

А дори да използвате електрически уред, пак бихте постигнали резултати! Защо не опитате?

А след като сте приготвили домашно пушено пиле, може да изберете някоя от нашите вкусни рецепти с пушено пиле, които ще очароват всички вкъщи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати