Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Черноморска мидена супапреди 4 годиниЧерноморска мидена супаЧерноморска мидена супа25.09.2017Рибена ЧорбаСтрахотна "Черноморска" рецепта - със зехтин, сьомгова пъстърва, розмарин....Кой ви излъга че сте готвачи?????
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Супа с топчетапреди 4 годиниСупа с топчетаСупа с топчета07.04.2016Супа ТопчетаОт къде се навъдихте разни "мастър шефове" дето ни учите да слагаме картофи в супа топчета и пилешка. А погледнете в една книга от класическата българска кухня/ Д.Мантов, П.Чолева, Н.Пери, изданията на Земиздат от '78г.../ и ми кажете от къде го видяхте. И не казвайте, че е "ваша" рецепта, защото в този сайт никой не предлага собствени рецепти. Всички са преписани от някъде. А при това изобилие на подправки в магазините да слагаш бульончета е престъпление. Като искате сложете си свежи/сухи подправки и ако обичате - глутамат, който е основната съставка на бульончетата заедно със солта и разни Е-та.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Свинска курбан чорбапреди 4 годиниСвинска курбан чорбаСвинска курбан чорба11.12.2021Курбан ЧорбаНикой и никога не прави курбан/чорба/ от свинско. По всяка вероятност идва от народите за които свинята е "мръсно" животно, и от които сме взаимствали голяма част от кулинарните си навици. В нито една книга за класическа българска кухня не съм срещал думата курбан да се свързва със свинско месо. Това си е някакъв вид чорба от св.месо и не може да се нарича курбан.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Класическа Курбан-чорбапреди 4 годиниКласическа Курбан-чорбаКласическа Курбан-чорба09.07.2010Курбан ЧорбаВ допълнение: В курбан или курбан чорба никога не се слагат дреболии. В противен случай си е дроб чорба
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Класическа Курбан-чорбапреди 4 годиниКласическа Курбан-чорбаКласическа Курбан-чорба09.07.2010Курбан ЧорбаЯвно никой не прави разлика между "курбан" и "курбан чорба". Курбан е обредно ястие, приготвено според местните традиции, от осветено от свещеник мъжко животно/или риба ако е пости/. На едно място почитат белия/турски/ курбан от месо, вода, черен пипер, сол и дафинов лист. На друго място - червения курбан с червен пипер, лук, лапад/напролет/, пиперки, но без зеле, домат и картоф. Курбан чорбата си е чорба и наистина е с пресечено яйце. Прави се от всякакъв вид месо/риба, но не е обредно ястие. Прибавя се или не зеленчук според местните обичаи. По Дунава например правят много хубава курбан чорба от няколко вида риба и едно пиле. Вкусове и наименования всякакви. Мария Валева описва в коментара си класическия бял курбан.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Селска пилешка супапреди 4 годиниСелска пилешка супаСелска пилешка супа27.01.2017Пилешка СупаНякой преглежда ли тези рецепти преди публикация? Ако да - как ще сложи 6-7 броя картофи/по груба сметка повече от 1кг/ в супа със 400гр месо? и при това супата ще се нарича пилешка. Не говоря за това че по аналогия с "черен пипер" мога да сложа 1бр от шарения пипер с червен цвят, или едно пакетче червен пипер вместо 1бр червена чушка или пиперка - както го наричат по неговия край!!!!!!!!!!
  • /АнонименАнонименнаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 4 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest