Gotvach.bg»Статии»Гъши дроб
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Гъши дроб

Търсиш информация за Гъши дроб? Разгледай последните ни публикации и статии за Гъши дроб.
Гъши дробГъши дроб
5
Гъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
Как се готви гъши дроб?Как се готви гъши дроб?
Гъшият дроб е вкусен и диетичен продукт, който съдържа много витамини и полезни микроелементи. Ястията с гъши дроб са много хранителни и са с наситен характерен вкус. Един от най-изисканите специалитети с гъши дроб...
Гъши дроб - вкусът на луксаГъши дроб - вкусът на лукса
За пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
Невероятни рецепти с гъши дробНевероятни рецепти с гъши дроб
Гъшият дроб, известен още като фуа-гра, е основен деликатес във френската кухня. Класическото фуа-гра се приготвя от 800 грама гъши дроб, сол и черен пипер на вкус, чаша коняк и трюфели. Гъшият дроб се смила, добавя...
История на готвенето с гъши дробИстория на готвенето с гъши дроб
Още древните египтяни са знаели колко вкусен е гъшият дроб. Те забелязали, че ако дивите гъски преяждали, черният им дроб наедрявал, ставал мазен и нежен на вкус, и най-важното – много вкусен. С времето гъските станали...
Французин майстори сладолед от гъши дробФранцузин майстори сладолед от гъши дроб
Сладоледът вече не е това, което беше! И то благодарение на френския производител на ледените изкушения Philippe Faur. Асортиментът му наброява 73 сладоледа, но никой от тях не е с вкуса, който всички познаваме - на шоколад...
Български продукт завладява светаБългарски продукт завладява света
Българският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български. И днес Франция остава първенец по производството...
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесФоа гра - тъмната страна на изискания деликатес
2
Терминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски. За производството на гъши дроб работници насилствено вкарват в гърлата на мъжки патици два пъти всеки ден до 2 кг зърно и мазнини в стомасите...
Гъшият дроб се завръща в ресторантите в КалифорнияГъшият дроб се завръща в ресторантите в Калифорния
През първата работна седмица на 2015 година съдът в Калифорния отмени забраната за продажба на гъши дроб, съобщават от агенция „Франс прес“. През 2012 година в Калифорния забраниха в заведенията да се предлага този деликатес...
Фоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъскитеФоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъските
Гъшият черен дроб, който, преработен като пастет, е известен в цял свят с френското наименование „фоа гра”. Това е деликатес, който е описан в стотици романи и е любим на много хора по света. Пристрастие към гъшия черен...
Идеи за хапки за партиИдеи за хапки за парти
1
Когато чакате гости, пригответе хапки за парти вместо традиционните салати, ордьоври и основни ястия. Парти-хапките са подходящи както за обикновено приятелско събиране, така и за по официален повод. Изрежете кората...
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра - тайната на най-изискания френски деликатес
Фоа гра, прочутият по цял свят пастет от гъши дроб, е класиката на деликатесите за всички времена. Историята на фоа гра тръгва от древни антични времена и преминава през различни епохи и начини на приготвяне, за да се...
Как да си приготвим перфектния пастет?Как да си приготвим перфектния пастет?
Най-големите фенове на пастетите са французите и белгийците. Производствена технология на пастета обаче е открита отдавна в Древен Египет, а в Древен Рим е консумиран под различни форми. Белгийският пастет все още е...
Ресторант бори кризата, като премахна ценитеРесторант бори кризата, като премахна цените
1
Престижният лондонски ресторант Little Bay се бори с кризата по нетрадиционен начин – като предлага на клиентите си уникалната възможност да хапнат и да платят, колкото желаят. Уникалният подход е измислен от известния...