Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Идеи за хапки за парти

Идеи за хапки за парти

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Идеи за хапки за парти

Когато чакате гости, пригответе хапки за парти вместо традиционните салати, ордьоври и основни ястия. Парти-хапките са подходящи както за обикновено приятелско събиране, така и за по официален повод.

Изрежете кората на предварително нарязани на филийки франзели. Можете да използвате вместо хляб малки солени бисквитки или тестени кошнички.

Хапки със сирене рокфор се приготвят, като се смеси в равни пропорции рокфор и заквасена сметана, докато не се постигне кремообразна консистенция.

Добавят се смлени орехи и с тази паста се намазват парченцата хляб или бисквитките. За да се омекоти резкият вкус на рокфора, хапките се украсяват с по една стафида.

Идеи за хапки за парти

Хапките с риба тон се оформят, като се намачка с вилица риба тон от консерва, добавя се бял и черен пипер на вкус, малко майонеза, нарязан на ситно зелен лук и нарязани маслини. Украсява се с лентичка червена чушка.

Хапки със сьомга се приготвят, като основата се намаже с крем-сирене или масло, а отгоре се аранжира красиво парченце пушена сьомга и се украси с каперси.

Хапки с яйце и краставица се приготвят, като се намаже основата с майонеза, сложат се кръгче краставица и отгоре кръгче яйце, а отгоре се украси с магданоз.

Хапка с пастет от гъши дроб се оформят, като с миксер се разбие пастетът от гъши дроб, в който се добавя сметана в съотношение три към две. Добавя се бял пипер.

Сместа се шприцова върху хапката и се украсява с миниатюрно парченце ябълков или малинов мармалад.

Хапки с кашкавал се оформят, като се отреже парче ементал или обикновен кашкавал и се сложи върху основата, а върху него се постави едно гроздово зърно или половинка от доматче чери. Пробожда се с клечка за зъби.

Предложете на гостите си и топли варианти на хапките. Сварете малки картофчета, разрежете ги надълго наполовина, в средата поръсете настърган кашкавал и увийте с лента бекон. Запечете пет минути на фурна.

Запържете печурки и нарязан лук, добавете малко сметана, преди да свалите от котлона. Готовата смес намажете върху леко запечени филийки, поръсете с настърган кашкавал и печете пет минути на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest