Вкусни пилешки хапки се приготвят с мед и кетчуп. Суровото пиле се измива и се нарязва на парченца, които се заливат със смес от половин чаена чаша кетчуп и една трета чаша мед.
Можете да смените пропорцията и да има повече кетчуп, ако искате сосът да е по-кисел. Парченцата месо се потопяват в сместа, върху тях се нареждат резенчета лимон и се запичат половин час.
Много са вкусни пилешките хапки със сметанов сос. Пилешкото филе се нарязва на малки парчета и се запържва до златисто. Посолява се, поръсва се с черен пипер.
Добавя се нарязан на ситно лук, нарязани на ситно две скилидки чесън, пържи се още малко и се залива с течна сметана. Добавят се подправки по избор. Задушава се петнадесет минути под капак.
„Пияни” пилешки хапки се приготвят от едно пиле, половин литър бира, масло, сол и черен пипер. Пилето се нарязва на парчета.
Те се нареждат в намазана с масло тава, посоляват се, поръсват се с черен пипер, добавят се подправки на вкус. Заливат се с бира и се пекат на 200 градуса до готовност.
Задушени пилешки хапки със сметана се приготвят от едно пиле, една супена лъжица масло, една чаена чаша течна сметана, сол и черен пипер.
Пилето се измива, нарязва се на парченца, които се посоляват и се запържват в масло. Пилешките хапки могат да се запекат на фурна.
В съда за задушаване на хапките се налива останалото от печенето или пърженето масло, добавят се запържените или запечените и потопените в сметана хапки.
Заливат се с останалата сметана, съдът се затваря с капак и се задушават на фурна. Хапките се сервират със соса от задушаването, с гарнитура от задушени зеленчуци и сварен ориз.
Коментари