Хрупкави пилешки бутчета с ананас са изненада за всеки празник и делник. Необходими продукти: 4 бутчета, 6 шайби консервиран ананас, 100 грама твърд кашкавал, 1 китка магданоз, 4 супени лъжици сметана, 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжичка горчица, щипка риган, щипка босилек.
Внимателно отстранете костта от всяко от бутчетата. Нарежете ананасовите шайби на парчета, нарежете на дребно магданоза. Настържете кашкавала. Смесете ананасовите парчета, кашкавала, магданоза, 2 супени лъжици сметана, посолете и разбъркайте.
Напълнете с тази смес бутчетата. Фиксирайте с клечки за зъби. Смесете в купичка меда, горчицата, подправките и 2 супени лъжици сметана. Намажете бутчетата и печете на 220 градуса 40 минути.
Бутчета с хрупкава панировка ще станат любими на вас и вашите близки, защото са вкусни и се приготвят много лесно. Необходими продукти: 4 бутчета, 50 грама настърган кашкавал, 1 белтък, 2 домата, сол на вкус, 1 малка глава лук, 1 супена лъжица оцет, 2 супени лъжици олио, половин нарязана на дребно китка магданоз, 100 грама солени крекери.
С помощта на точилка натрошете крекерите. Добавете кашкавала, черния пипер и солта и смесете. Изсипете панировката в найлонов пакет. Разбийте белтъка. Топнете всяко бутче в белтъка, а след това го сложете в пакета и тръскайте, докато се покрие изцяло с панировка. Запържете бутчетата или ги запечете.
Хрупкавите бутчета със сусам са подходящи като основно ястие с гарнитура, което да се поднесе на празнични събирания, а също така и за мезе или за добавка към салати.
Необходими продукти: 4 бутчета, 1 щипка риган, 200 милилитра кисело мляко, 1 китка магданоз, 50 грама сусамови семена, 50 грама галета, 6 супени лъжици олио, сол и черен пипер на вкус.
Бутчетата се измиват и се подсушават, поръсват се с подправките и солта и се оставят в киселото мляко за два часа. Фурната се нагрява на 220 градуса. Магданозът се нарязва на дребно. Семената сусам се запичат на тиган без мазнина. Добавят се към галетата и магданоза.
В тази панировка се овалват бутчетата, нареждат се в тава и се напръскват с олио. Пекат се половин час на 200 градуса.
Коментари