Пилешките хапки могат да се панират по сравнително много начини. От голямо значение е и самото мариноване, преди да пристъпите към панировката.
Която и панировка да изберете, месото, ако е било за няколко часа в марината, ще бъде винаги много вкусно.
Най-лесната панировка е, като разбиете яйца и първо всяко парче оваляте хубаво във брашно, след което в разбити яйца и накрая - в галета. Пухкавата панировка обаче се постига, като използвате бира.
Първо разделете жълтъците от белтъците и при жълтъците прибавете бира, разбийте, а белтъците разбийте с миксер на сняг. Много внимателно със шпатула смесете двете смеси - трябва да получите пухкава смес.
Маринованите късчета месо оваляйте в брашно, омесено с черен пипер, след което потапяйте във сместа. Пържете във фритюрник, като ги пускате в сгорещената мазнина.
Ако обичате по-сладък вкус, опитайте и този начин, като при яйцата прибавите малко мед и разбиете. Късчетата отново оваляйте в брашно с черен пипер, после в яйцата с мед и накрая в галета или готова суха панировка.
На популярните пилешки хапки са панираните със корнфлейкс. За целта ви трябват яйца, бира, соев сос и корнфлейкс.
Пилешкото филе се маринова в соев сос с пилешки бульон. Разбивате яйцата с бира, приготвяте си сухите смеси и потапяте късчетата в брашно, яйца с бира и хубаво покривате с едър корнфлейкс или средно едър.
Направете всички хапки, след което ги пускайте във фритюрник или тиган с повече мазнина. Готови трябва да са, защото се пържат бързо и няма да успеете да овалвате и да пържите.
Коментари