Gotvach.bg»Статии»Животински Мазнини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Животинските мазнини, които ядем
Животинските мазнини са често използвани продукти в кулинарната практика, макар че по отношение на тях се чуват доста спорове.
Млечни мазнини
На първо място доста обсъждани са млечните мазнини....
Лупина - пълноценен заместител на животинските мазнини
Те са добър източник на протеини, което ги прави пълноценен заместител на животинските мазнини. Използват се като заместител на соята, както и за направата на протеинови шейкове....
Животинските мазнини не са толкова вредни
Вероятно и вие считате, че растителните мазнини са полезни, а животинските мазнини - обратното, вредни....
Животинска или растителна мазнина да използваме
Те се съдържат в животинските мазнини, като в свинската, кокошата, патешката и гъшата мас, кравето масло и всички останали мазнини с животински произход....
Растителните или животинските мазнини са по-полезни?
Досега общоприето бе мнението, че растителните мазнини са по-полезни от мазнините с животински произход, каквото, например, е маслото. В крайна сметка това схващане е на път да се окаже напълно погрешно....
Любимите ви храни, които са бомба от мазнини
Животинска сметана
Обичате животинска сметана? Полезна е, хапвайте на воля. Трябва обаче да се ограничавате в случая от всякакви други продукти, които не съдържат животинска мазнина....
Не се отказвайте от мазнините! Вижте защо
Мазнините биват от животински и растителен произход. Мазнини от животински произход са кравето масло, сланината, лойта, а от растителен произход - растителните масла и маргаринът....
Кои мазнини имат място в здравословното хранене?Особено богати на холестерин са животинските вътрешности (мозък, момици, ядки и др.), жълтъкът на яйцето, животинските мазнини, какаото и др....
1
Най-подходящите за пържене масла
Съчетаването между животинска и растителна мазнина е едновременно приемлив вариант, но и достъпен такъв....
Здравословни продукти за зимата
През зимата са важни и полезни мазнините, но потреблението им трябва да е умерено. За нормалното функциониране на организма той има нужда от 10 грама животински мазнини и 20 грама растителни мазнини....
Кои мазнини са наистина нездравословни
Мазнините в природата са животински и растителни - наситени и ненаситени мазнини. Те са един от основните компоненти, присъстващ във всички храни. Съставени са предимно от въглерод, водород и кислород....
Готвенето с гъша мас стана хит
Според експерти този вид животинска мазнина е много по-полезен от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий....
Ползите от свинската мас
Тази животинска мазнина има благоприятен ефект върху нервната система, спокойно може да се нарече антидепресант, освен това е с естествен произход;
Въпреки небезизвестната вреда на мазнините за тялото като хранителен продукт...
Храни без целулоза
Мазнини и масла: Маслото, зехтинът и другите мазнини и масла не съдържат целулоза, тъй като са получени от животински или растителни източници, но не и частта от растението, която съдържа целулоза....
Мазнините не Ви правят дебели
Рибата също е богата на ненаситени мазнини. Наситените (вредните) идват от животинските продукти, от млечните (мляко, сирене, сметана) и от месните (говеждо и свинско)....