Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен захарен памукСлед това навийте получения захарен памук около клечка, дървена пръчица....
15 Дек.
2
Домашен захарен памукСлед това навийте получения захарен памук около клечка, дървена пръчица....
15 Дек.
2
Плодова салата със захарен памукСервираме нашата плодова салата, като отдолу поставяме захарен памук. Може и отгоре върху плодовете.
Източник на рецепта за плодова салата със захарен памук: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по идея на Даниела Иванова...
19 Април
Мисия възможна: Захарен памук!Как се вари захар
Една от тайните за успешно правене на захарен памук е захарта да има необходимата температура, затова трябва захарен термометър....
07 Дек.
1
Великденски яйца, боядисани с памук и салфеткиСлед което премахваме памука внимателно, за да може да го ползваме поне още 2 пъти....
07 Май
Руски захарен сладкишОстаналото масло се слага във фризера за малко, нарязва се или се настъргва и се смесва със захарта до трохи. Оставят се за 10 минути във фризера....
05 Август
Домашен захарен фонданДомашният захарен фандан е много сполучлив.
За по-дългосрочна употреба трябва да се съхрани в стреч фолио в хладилник....
13 Март
Захарен сироп за баклаваСмесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок.
Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато....
14 Ноем.
12
Захарен сладкиш с маяАко сметаната е подсладена, намалява се малко количеството на захарта за поръската. Готовият сладкиш се нарязва, след като се е охладил напълно. Да ви е сладко!...
14 Юни
Сладки със захарен сиропСтопява се маслото заедно с олиото. Добавя се прясното мляко. Като заври се добавя брашното. Разбърква се, докато стане като качамак.
Изсипва се в тава и се оставя да изстине. Прибавя се към сместа щипка сол, яйцето и...
25 Февр.
Портокали в захарен сиропВодата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.
Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути....
11 Март
Реване със захарен сиропОтделяме жълтъците от белтъците, разбиваме жълтъците с 3 с.л захар, докато побелеят.
Отделно разбиваме белтъците с 4 с.л захар и ги прибавяме към жълтъците, като бъркаме непрекъснато....
23 Януари
Сиропирана баница със захарен сиропЗалейте с горещ захарен сироп и оставете поне 3-4 часа на стайна температура, за да поеме заливката....
30 Дек.
Памук МилинкиПухкавите памук милинки се пекат около 35 минути или докато почервенеят апетитно.
Хапват се още топли или пък се оставят за по-късно, но тавата се завива с кърпа, за да останат мекички.
Добър апетит!...
09 Март
Памук тутманикСложете маята в хладката вода, заедно със захарта и солта. Оставете да втаса.
Готовата мая изсипете в пресятото брашно, добавете млякото и яйцата и замесете меко тесто....
04 Януари
3
Памук кексЯйцата се разбиват заедно с пудрата захар на пяна.
След това се добавят вода, прясното мляко и олиото и се разбърква добре.
После се добавят брашното, содата, ванилията.
Разбъркват се....
15 Февр.
3
Памук питаЗамесваме обикновено тесто и го оставяме да втасва.
Като втаса тестото го пресмесваме и го делим на равни части и пак го оставяме да втасва. Оформянето на питката става по ваше желание и въображение.
Разбиваме жълтъците...
05 Февр.
Баница с локум и захарен сиропРазбиваме си всички продукти.
Локума нарязваме на ситно.
Взимаме 2 кори за баница, намазваме със сместа и в края слагаме орехи и локум, навиваме на руло, после на охлюв и така процедираме, докато свършат корите. Отгоре...
17 Март