Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс с аромат на КоледаОрехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани.
Яйцата...
10 Дек.
Меденки с аромат на КоледаОмесва се твърдо тесто.
Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички.
Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички.
Украсяват се с разтопен шоколад....
09 Дек.
4
Козунак с аромат на лимонНастъргваме корите на двата лимона и с всички продукти омесваме меко тесто, което оставяме да втаса 2 пъти по 1 час, като между двете втасвания премесваме за 10 минути.
Оформяме плитка и я оставяме да втаса в леко загрята...
25 Април
3
Козунак с лимонов аромат и сушени плодовеВсички продукти трябва да са на стайна температура
Натрошете прясната мая в дълбока купа. Добавете затопленото прясно мляко. Добавете 2 с.л. брашно и 2 с.л. захар.
Разбъркайте до разтварянето на маята и оставете на...
05 Май
1
Какаово кремче с аромат на портокалОтстранете авокадото от кората, махнете костилката и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязаните на кубчета банани и изварата.
Отделете кората от портокала с ренде, а след това изцедете сока му, който изсипете...
30 Ноем.
Дантелени пурички с аромат на уискиМаслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре...
27 Дек.
Ванилов пудинг с аромат на КоледаВаниловия пудинг с аромат на Коледа може да консумирате топъл или да приберете в хладилника да се изстуди....
01 Ноем.
Шоколадови трюфели с аромат на ромШоколадовите трюфели с аромат на ром са много сполучливи....
10 Юли
Маслени понички с аромат на мандаринаПоставете в тенджерка на среден до силен огън водата, сока от мандарина и коричките, маслото, ванилията, узото, захарта и щипка сол. Щом маслото и захарта се разтопят и течността заври, редуцирайте силата на огъня, отстранете...
01 Май
Кюфтета фрикасе с аромат на левурдаПри поднасяне порциите се поръсват със ситно нарязания див чесън (левурда), който придава неповторим аромат на това ястие!...
04 Май
Ягодова наслада с аромат на бъзОтделят се половината ягоди и се нарязват на парченца. Заливат се със сок от бъз и лимонов сок и оставяме в купата настрани.
Загрява се 400 мл прясно мляко със захар, сипваме разбития пудинг в 100 мл мляко и бъркаме докато...
17 Май
Шоколадов сладкиш с аромат на кафеЗагрейте фурната на 170 градуса. На водна баня разтопете масло, захарта и шоколада на ниска температура. Оставете да се охлади след това за 10 минути.
При непрекъснато разбиване добавете първо двете яйца към шоколадовата...
17 Януари
4
Шоколадов тарт с аромат на кафеНарежете шоколадовия тарт с аромата на кафе на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на изкушението.
Забележка: Измерете пудра захар и брашно с чаша от 200 ml. Много вкусно лакомство....
22 Май
Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капкиВсички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена).
В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко.
Към киселото...
10 Юни
Лесна шоколадова торта с аромат на кафеУкрасява се по желание лесната шоколадова торта с аромат на кафе....
10 Февр.
Кекс с аромат на лимони и кокосОставяме кекса с аромат на лимони и кокос да изстине върху решетка....
22 Февр.
Слепени коледни меденки с аромат на ромПресейте брашното и направете кладенче. Прибавете яйцата, меда, содата, разтопеното масло, ванилията, канелата, кардамона /ако желаете/ и есенцията ром.
От всички продукти постепенно замесете меко, но нелепнещо тесто....
26 Дек.
Сладкиш с аромат на дюля и карамелРазбийте с миксер яйцата на пяна заедно със захарта за около 5 минути. В млякото сипете содата да шупне и прибавете към яйчената смес. Намалете на слаби обороти и прибавете олиото и ванилията, а накрая постепенно и пресятото...
08 Февр.
Торта с орехи и аромат на ромЯйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се добавят бакпулвера, ванилената захар и есенцията ром. Разбива се отново. Прибавят се постепенно брашното, като се бърка с лопатка.
След поемането на брашното се...
17 Януари
Конфитюр от банани с аромат на цитрусиБананите се обелват и нарязват на филийки. От мандарините и лимона се изстисква сока.
В тенджера се поставят бананите, заливат се със сока от мандарини и се добавя захарта и ванилията.
Слагат се на котлон да врят...
22 Януари