Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна.
Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
16 Януари
КафеПървите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
26 Февр.
3
Далгона кафеВ подходящ съд се слагат кафето, захарта и водата.
Разбиват се с миксер или специален миксер за фрапе, до получаване на гъста пяна.
В чашата, в която ще се пие, се слага млякото догоре на чашата.
По желание се...
13 Май
1
Какаово кафеПоставете захарта, какаото и кафето в съд.
Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна.
Сварете млякото.
Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
21 Май
Шоколадово кафеСварете 50 мл кафе еспресо.
Смесете всички съставки в блендер до получаване на еднородна смес.
Изпийте кафето в компанията на бадемови бисквити и с добрата компания на приятели....
09 Юни
Кафе ВенецуелаЖълтъкът, захарта и кондензираното мляко се разбъркват и се загряват 1 ½ мин при 180 Вт.
По време на загряването и накрая сместа се разбърква добре.
Смесват се водата и кафето и се загряват 2 ½ мин при 600 Вт.
Към...
23 Май
Кафе ШокСмесват се водата и кафето и се загряват 2 мин при 600 Вт.
Млякото се разбърква с коняка и се прибавя към загрятата течност.
Сервира се с парченца млечен шоколад....
24 Май
Кафе ДалгонаВ голяма купа се смесват кафето, захарта, ванилията и водата. Разбиват се с миксер за 2-3 минути или с телена бъркалка около 5-6 минути. Трябва да стане мека кремообразна смес.
В чашата се слага лед, налива се мляко да...
31 Окт.
Бронирано кафеИзмерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин.
Това е моят начин на варене на кафе...
04 Дек.
Ментово кафеПрясното мляко се слага на котлона при умерен огън заедно със захарта и клонката мента небрежно накъсана.
Когато закъкри, малко преди да заври се дръпва от огъня и се оставя да инфусионира за 10-15 минути като съда се...
11 Юли
Сорбе КафеЗа направата на това сорбе ще ни е нужен блендер, кухненски робот или уред от типа на Нутри Булет, които да могат да смелят леда.
Поставяме в купата на уреда леда, кондензираното мляко и лъжицата кафе, затваряме добре...
08 Юли
Кафе МакиатоВ малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо.
Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата.
Първоначално...
03 Септ.
Кафе бонбонПравите си едно кафе еспресо на машина в стъклена чаша, след това се сипва кондензираното мляко.
Ефекта от снимката става, тъй като млякото е по-тежко и се утаява на дъното на чашата.
Няма нужда да се подслажда със...
07 Юни
Виетнамско кафеПърво си сваряваме кафето.
Най-добре е, когато се вари на джезве.
Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът.
Всичко това разбиваме до пухкава пяна.
Добавяме малко кафе и отново разбиваме.
Поднасяме...
27 Януари
Виенско кафеЗапочнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао.
Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте. Прибавете...
20 Януари
3
Кафе доминиканаВ широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи.
Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки.
Може да се сервира...
06 Юни
Кафе ГранитаСипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади.
Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
13 Август
Заледено кафеСварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине.
Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника.
Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
02 Юли
Карамелено КафеСлагаме захарта в джезвето и оставяме да се карамелизира до светлокафяво. Прибавяме водата и като заври слагаме кафето.
Оставяме го да кипне няколко пъти и го разливаме по чашките....
20 Август
Фламбирано кафеСварете кафето и го сипете в чаша, като го подсладите на вкус с кафява захар. Ароматизирайте леко с ванилията.
Отделно загрейте коняка в малко джезвенце и го запалете. Горящия алкохол сипете върху кафето. Отгоре добавете...
19 Август
Кафе ТирамисуПодредете бишкотите изправени в чашата по стените.
Долейте малко сварено кафе, а след него, топчица сладолед, малко разбита сметана, захар и ликьор.
Отгоре настържете малко шоколад и поръсете с щопка какао. Поднесете...
29 Август
Римско кафеСварете 2 ч.ч. силно кафе еспресо и го запазете топло.
Разбийте жълтъците със захарта много добре, до получаване на пухкав крем.
Долейте при непрекъснато разбиване еспресото.
Разпределете римското кафе в чаши...
27 Август
3
Кафе МокаСипете шоколадовия сироп на дъното на чашата, прибавете 3/4 от предварително сгорещеното на пара мляко, долейте късото еспресо.
Следва да добавите останалото сгорещено на пара мляко, а отгоре гарнирайте с бита сметана...
23 Окт.
1
Ирландско кафеЗатоплете леко чаша със столче.
Уискито се загрява на пара до кипване, след това се фламбира за няколко секунди и се излива кафето вътре.
След това се слага кафявата захар, разбърква се и отгоре се слага леко разбитата...
05 Септ.
3
Кафе кремСварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете.
Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
07 Август