петък, 18 април
Фибрите могат да ни избавят от висок холестерол
Хранене при проблеми

Фибрите могат да ни избавят от висок холестерол

0

Започваме с ограничаване на наситените мазнини, но диетолозите твърдят, че да ограничим храните, които повишават холестерола, съвсем няма да бъде достатъчно.

1

Кръвно налягане

Кръвно налягане - Списък на текстовете за Кръвно налягане. Открийте всичко, което търсите относно Кръвно налягане. Разгледайте любимите публикации, идеи и препоръки на тема Кръвно налягане.
 • Кръвно налягане - 5 причини ДА НЕ ПИЕТЕ кафе
  Кое за какво е полезно

  5 причини ДА НЕ ПИЕТЕ кафе

  08.03.201416

  Много са ползите от най-популярната ободряваща напитка в света - кафето. Но кафето повишава кръвното и е вредно за сърцето, води до безсъние, образува налепи на зъбите, повишава холестерола.

 • Кръвно налягане - Нарът пази сърцето от инфаркт
  Кое за какво е полезно

  Нарът пази сърцето от инфаркт

  31.10.20130

  Нарът е познат от хиляди години. Произходът му се търси в земите на днешен Иран и Афганистан. През годините той се е разпространил на далеч в Средиземноморието и на изток към Индия, Китай и Япония.

 • Кръвно налягане - Потвърдено! Ракията е полезна за здравето
  Кое за какво е полезно

  Потвърдено! Ракията е полезна за здравето

  23.10.20131

  Учените доказаха, че умерената консумация на ракия повишава концентрацията и намалява нивото на лошия холестерол. Медицинското изследване потвърди общественото убеждение, че ракията е лековита и полезна за здравето.

 • Кръвно налягане - Алкохол при високо кръвно
  Хранене при проблеми

  Алкохол при високо кръвно

  24.07.20130

  Ако имате високо кръвно, избягвайте консумацията на твърд алкохол в голямо количество. Според специалистите може да се консумира алкохол в ограничено количество, ако страдате от високо кръвно.

 • Кръвно налягане - Диета Даш
  Диета при проблеми

  Диета Даш

  16.07.20130

  Диетата Даш не се прилага с цел редуциране на теглото, въпреки че носи и този резултат. Тя се прилага главно с цел намаляване на стойностите на кръвно налягане.

 • Кръвно налягане - Сок от червено цвекло бори хипертонията
  Кое за какво е полезно

  Сок от червено цвекло бори хипертонията

  14.06.20130

  Всекидневния прием на плодове и зеленчуци е от изключително важно значение за поддържане на доброто и здраво състояние на организма като цяло. Сокът от червене цвекло е полезен за хипертоници

 • Кръвно налягане - Яйцата могат да понижат кръвното
  Кое за какво е полезно

  Яйцата могат да понижат кръвното

  05.05.20130

  Не веднъж учени от различни университети по света са правили проучване по въпроси свързани с яйцата. Полезни ли са или ни вредят – понижават или покачват кръвното налягане?

 • Кръвно налягане - Хранене при висок холестерол
  Диета при проблеми

  Хранене при висок холестерол

  21.01.20130

  Всички знаем колко опасен е холестеролът. Но само на теория. В действителност не се замисляме над здравословния начин на живот, оправдавайки се със забързаното ежедневие, стресът и проблемите.

 • Кръвно налягане - Какво да не ядем при високо кръвно налягане и холестерол
  Диета при проблеми

  Какво да не ядем при високо кръвно налягане и холестерол

  20.12.20122

  Високите нива на холестерол и високо кръвно налягане обикновено нямат симптоми, но често тези два мними убийци ви поставят в сериозен риск от сърдечни заболявания, сърдечен удар и други кардиоваскуларни състояния.

Какво другите търсят

Материали и съвети на тема Кръвно налягане. Екипът на Готвач.бг се старае да въвежда постоянно различни статии за Кръвно налягане. Имаш предложения или критики към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да разширим и разнообразим нашата секция Кръвно налягане. Готвач.бг - българският портал за готварски рецепти, здравословно хранене и Кръвно налягане. Кръвно налягане, препоръки и идеи. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.