Полезните храни за доброто ви психично здраве
Кое за какво е полезно

Полезните храни за доброто ви психично здраве

0

Доказано е, че има връзка между психичното здраве и начина на хранене. Психолози и психиатри признават, че за благополучието на един пациент е много важно да спазва диета и да консумира полезни храни.

1

Орехи

Обзор на текстовете касаещи Орехи. Научете онова, което искате да знаете. Приятно сърфиране из последно публикуваните материали, идеи и заръки отнасящи се за Орехи.
 • Орехи - Целебната сила на орехитеКое за какво е полезно

  Целебната сила на орехите

  30.05.20160

  Орехът също е много полезен и богата хранителна съставка за здравето на сърцето и обмяната на веществата. Ползите от орехите от тази гледна точка не бива да се пренебрегват.

 • Орехи - Не изхвърляйте черупките на орехите, а си пригответе лечебна отвараХранене при проблеми

  Не изхвърляйте черупките на орехите, а си пригответе лечебна отвара

  06.05.20160

  Всеки знае, че орехите са полезни. Това, което малцина знаят, е, че дори черупките на орехите са полезни и от тях може да се направят различни изключително полезни лечебни отвари. Ето и някои от тях.

 • Орехи - Храните, които лекуват органи, на които приличатКое за какво е полезно

  Храните, които лекуват органи, на които приличат

  06.02.20163

  Известно е, че орехите са ценни за мозъка, а морковите са полезни очите, но има и други храни, които лекуват органите, на които са оприличавани.

 • Орехи - Орехите борят карциномитеКое за какво е полезно

  Орехите борят карциномите

  04.11.20150

  Ново проучване доказва, че ако човек, който страда от рак на дебелото черво, консумира средно една шепа от здравословните ядки, той може да забави растежа на раковите клетки.

 • Орехи - Пресните орехи са бомба от витамини и минералиКое за какво е полезно

  Пресните орехи са бомба от витамини и минерали

  28.10.20150

  Макар и да са много вкусни печени, винаги е за предпочитане да консумирате ореховите ядки пресни. Можете да си направите и орехово мляко, ако смелите пресните орехи и добавите към тях вода

 • Орехи - Гръцкият орех – мощно оръжие в борбата с ракаКое за какво е полезно

  Гръцкият орех – мощно оръжие в борбата с рака

  20.09.20150

  Сред най-мощните оръжия в борбата с раковите заболявания се нарежда и гръцкият орех. Скорошни изследвания показват, че той може да помогне в предотвратяването на развитието на злокачествени образувания.

 • Орехи - Орехите борят рака на дебелото червоКое за какво е полезно

  Орехите борят рака на дебелото черво

  30.05.20150

  Орехите винаги са се славели като супер храна. Смята се, че те предпазват от куп болести и неприятни състояния, включително рак на простатата, затлъстяване, вредни лъчения, диабет.

 • Орехи - Здравословни ползи на ореховия таханКое за какво е полезно

  Здравословни ползи на ореховия тахан

  08.03.20150

  Ореховият тахан се приготвя от изсушени и смлени орехи. Ползите от него за човешкия организъм са свързани със свойствата му да го снабдява балансирано с белтъчини и мазнини, необходими за нормалното функциониране на тялото.

 • Орехи - Храните, които ни носят здраве през зиматаКое за какво е полезно

  Храните, които ни носят здраве през зимата

  10.12.20140

  За да преодоляваме настинките и вирусите през зимния сезон, трябва да наистина да внимаваме с какво се храним. Ето и няколко продукта, които ще помогнат да не се разболяваме през зимата.

 • Орехи - Първи национален фестивал на ореха тази съботаPR Публикации

  Първи национален фестивал на ореха тази събота

  14.10.20140

  На 18 октомври казанлъшкото село Голямо Дряново ще организира Първият национален фестивал на ореха. На празника в селото ще има голямо изложение на биопродукти.

 • Орехи - Яжте ягоди, за да сте щастливиКое за какво е полезно

  Яжте ягоди, за да сте щастливи

  26.06.20140

  Професор Бари Смит, който работи в Лондонския университет, смята, че една от основните причини ягодите да предизвикват положителни емоции у хората е, неустоимият им аромат.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Статии и заръки относно Орехи. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно интересни текстове. Имаш предложения или критики към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да разширим и разнообразим тази секция. Готвач.бг - национален портал за подбрани рецепти, здравословно хранене. Орехи, мнения и оценки. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.