Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
Ето няколко основни неща, които трябва да знаем за тестото, неговото замесване и изпичане, независимо дали е под формата на сладкиши, хлябове или погачи: – Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига...
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Основното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
Вредни ли са тестените изделияВредни ли са тестените изделия
03 Юни
Изделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
01 Март
Колко пъти ви се е случвало да приготвяте тестени изделия и да претърпите провал в кухнята? Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети....
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияХитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделия
11 Юни
1
Тестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
Месото и тестените изделия са извор на токсиниМесото и тестените изделия са извор на токсини
14 Септ.
Любителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияНай-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделия
27 Февр.
3
Макар повечето ценители на тестените изделия да считат, че най-важното правило те да са вкусни е приготвянето им да става само с пресни продукти, има и някои други важни моменти, за които понякога се забравя....
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?
30 Ноем.
Едно от най-важните условия при здравословните навици е ограничаването от определени храни като сладки, захарни изделия, тестени изделия, газирани напитки, енергийни напитки и други....
Тестени атракцииТестени атракции
07 Юли
Оформете око от тестено топче. С върха на ножа нарисувайте полукръгове по тестото, които да представляват рибените люспи....
Тестени охлювчетаТестени охлювчета
20 Февр.
Прясното мляко се разбърква заедно с маята и захарта. Оставя се за 5 мин. да втаса. След това се разбъркват яйцата и се добавят към сместа. Следва масло - да не е много като количество. Солта се разбърква с брашното и...
Арменски тестени специалитетиАрменски тестени специалитети
03 Дек.
Арменски козунак – чорек Чорег е арменски козунак, който се замесва за великденските празници, както и повечето други подобни сладки тестени храни при християнските народи....
Пухкави тестени рулцаПухкави тестени рулца
24 Февр.
Пухкавите тестени рулца са готови....
Сръбски тестени пръстчетаСръбски тестени пръстчета
08 Май
Насладете се на вкусните тестени пръстчета!...
Картофено-тестени саралииКартофено-тестени саралии
29 Февр.
След като втасат готовите тестени охлювчета ще заемат празното място между тях, тогава ги намажете с разбит жълтък и печете на 170градуса за 40-50 мин. Извадете ги от фурната и топли ги залейте със студения сироп....
Пълнени тестени мидиПълнени тестени миди
11 Февр.
С тази смес пълним тестените миди. Запичаме ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Сервираме със доматения сос....
Грузински тестени гозинакиГрузински тестени гозинаки
13 Юли
Маслото се загрява до мехури и в него се пържат тестените ленти. Отцеждат се в гевгир. Смесват се меда и захарта и се кипват. Добавят се накуп всички запържени ленти и всичко се разбърква добре....
Тестени ароматни облачетаТестени ароматни облачета
21 Юни
Тестените ароматни облачета са готови....
Тестени снежни човечетаТестени снежни човечета
28 Ноем.
Маята се разбърква в топлото прясно мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме яйцата, щипка сол, 2 с.л. меко масло и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса за 30 минути и се...
Тестени розички със сиренеТестени розички със сирене
11 Март
2
Настъргваме сиренето и добавяме 100 г масло на стайна температура, което накъсваме на парчета, разбъркваме. Разтваряме маята със захарта и 2 с.л. брашно в затопленото мляко и изчакваме да шупне. Изсипваме я в центъра на...
Тестени ушички по френскиТестени ушички по френски
16 Септ.
Брашното се смесва с яйцата и по малко се добавя разтопеното масло. Добавя се захарта, млякото, солта, настърганата кора от портокалите и всичко се разбърква, така че да няма бучки. Прави се топка от тестото и се оставя...
Тестени бомбички с извараТестени бомбички с извара
25 Март
Разбъркваме изварата с размекнатото масло, наситнения магданоз и овкусяваме със сол на вкус. В купа сипваме затопленото прясно мляко, захарта, маята и 2 с.л. брашно, разбъркваме, покриваме и изчакваме 10 минути. После...
Тестени възелчета по беларускиТестени възелчета по беларуски
10 Юни
Маслото се разбива със захарта, добавя се яйцето, сметаната, кимът, солта, брашното с бакпулвера и се замесва тесто. Оставя се на топло за 30 минути. Разточва се на тънка кора, нарязва се на ленти с дължина 10 сантиметра...
Тестени охлюви със сиренеТестени охлюви със сирене
13 Април
4
Разбъркваме маята с 1 с. л. захар, половината от млякото (затоплено) и 2 с. л. брашно на кашичка. Оставяме на топло за 7-8 мин. да втаса. Отделяме жълтъка на едното яйце за намазване. Изсипваме брашното в подходящ съд, правим...
Тестени мидички с колбасТестени мидички с колбас
10 Дек.
2
Тестените мидички с колбас са много вкусни....