Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
14 Април
1
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияЕто няколко основни неща, които трябва да знаем за тестото, неговото замесване и изпичане, независимо дали е под формата на сладкиши, хлябове или погачи:
– Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига...
01 Февр.
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиОсновното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
20 Септ.
Вредни ли са тестените изделияИзделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
03 Юни
Полезни съвети при печене на тестени изделияКолко пъти ви се е случвало да приготвяте тестени изделия и да претърпите провал в кухнята? Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети....
01 Март
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияТестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
11 Юни
1
Месото и тестените изделия са извор на токсиниЛюбителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
14 Септ.
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияМакар повечето ценители на тестените изделия да считат, че най-важното правило те да са вкусни е приготвянето им да става само с пресни продукти, има и някои други важни моменти, за които понякога се забравя....
27 Февр.
3
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Едно от най-важните условия при здравословните навици е ограничаването от определени храни като сладки, захарни изделия, тестени изделия, газирани напитки, енергийни напитки и други....
30 Ноем.
Тестени атракцииОформете око от тестено топче. С върха на ножа нарисувайте полукръгове по тестото, които да представляват рибените люспи....
07 Юли
Тестени охлювчетаПрясното мляко се разбърква заедно с маята и захарта. Оставя се за 5 мин. да втаса. След това се разбъркват яйцата и се добавят към сместа.
Следва масло - да не е много като количество. Солта се разбърква с брашното и...
20 Февр.
Арменски тестени специалитетиАрменски козунак – чорек
Чорег е арменски козунак, който се замесва за великденските празници, както и повечето други подобни сладки тестени храни при християнските народи....
03 Дек.
Картофено-тестени саралииСлед като втасат готовите тестени охлювчета ще заемат празното място между тях, тогава ги намажете с разбит жълтък и печете на 170градуса за 40-50 мин.
Извадете ги от фурната и топли ги залейте със студения сироп....
29 Февр.
Пълнени тестени мидиС тази смес пълним тестените миди. Запичаме ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Сервираме със доматения сос....
11 Февр.
Грузински тестени гозинакиМаслото се загрява до мехури и в него се пържат тестените ленти. Отцеждат се в гевгир. Смесват се меда и захарта и се кипват. Добавят се накуп всички запържени ленти и всичко се разбърква добре....
13 Юли
Тестени снежни човечетаМаята се разбърква в топлото прясно мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме яйцата, щипка сол, 2 с.л. меко масло и замесваме средно меко тесто.
Оставя се на топло да втаса за 30 минути и се...
28 Ноем.
Тестени розички със сиренеНастъргваме сиренето и добавяме 100 г масло на стайна температура, което накъсваме на парчета, разбъркваме.
Разтваряме маята със захарта и 2 с.л. брашно в затопленото мляко и изчакваме да шупне. Изсипваме я в центъра на...
11 Март
2
Тестени ушички по френскиБрашното се смесва с яйцата и по малко се добавя разтопеното масло. Добавя се захарта, млякото, солта, настърганата кора от портокалите и всичко се разбърква, така че да няма бучки.
Прави се топка от тестото и се оставя...
16 Септ.
Тестени бомбички с извараРазбъркваме изварата с размекнатото масло, наситнения магданоз и овкусяваме със сол на вкус.
В купа сипваме затопленото прясно мляко, захарта, маята и 2 с.л. брашно, разбъркваме, покриваме и изчакваме 10 минути. После...
25 Март
Тестени възелчета по беларускиМаслото се разбива със захарта, добавя се яйцето, сметаната, кимът, солта, брашното с бакпулвера и се замесва тесто. Оставя се на топло за 30 минути.
Разточва се на тънка кора, нарязва се на ленти с дължина 10 сантиметра...
10 Юни
Тестени охлюви със сиренеРазбъркваме маята с 1 с. л. захар, половината от млякото (затоплено) и 2 с. л. брашно на кашичка. Оставяме на топло за 7-8 мин. да втаса. Отделяме жълтъка на едното яйце за намазване. Изсипваме брашното в подходящ съд, правим...
13 Април
4