Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешко с бамяИзмиваме месото и нарязваме на порции. В тенджера сгорещяваме олиото. В него сипваме месото и изпържваме от всички страни. Прибавяме и нарязания лук...
Супа с бамяСлага се размразената бамя в студена вода в тенджера на котлона да се свари.
Като омекне, се добавя лукът и разтвореното във вода, препечено на...
1
Бамя с хрян
Изберете прясна и дребна бамя, измийте я и я накиснете за 10 часа в саламура от вода, оцет и сол.
След това я измийте в течаща вода и подредете...
Яхния с бамя
Почистете бамята и я накиснете във вода с малко оцет. Нарязаният на ситно лук се запържва с 2 бр. ситно нарязани домати. Прибавете брашното и когато...
Гювеч с бамяПочистете всички зеленчуци. Обелете и нарежете картофите на дребни кубчета. Патладжаните нарежете на кубчета, посолете ги и след 20 минути ги изплакнете...
1
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете...
1
Пикантна задушена бамя
Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете за 1-2 минути семената от горчица, докато започнат да пукат. Добавете ситно нарязаните лук, чесън и люта...
Свинско с бамя
Загрейте олиото и запържете нарязаното на кубчета свинско месо. Когато месото се запържи от всички страни го извадете и сложете в дълбока тенджера...
Бамя с домати
Измийте и почистете бамята. Доматите блаширайте за 30 секунди, потопете ги в студена вода, обелете ги и ги нарежете на кубчета.
Задушете нарязания...
Супа от бамя
Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцани ситно лук. Добавете около 1 ч.л. червен пипер и запържете за кратко.
Долейте около 2 л гореща...
Бамя в таваНарязваме лука на дребно и изсипваме в тава. Прибавяме към него бамята, зехтина, доматеното пюре и подправките.
Разбъркваме добре и ако има нужда...
1
Плакия от бамя
Бамята се измива, изчиства и напръсква с оцет и малко сол и я оставяме да престои 5-10 минути.
Нарязваме лука на дребно и доматите на кубчета...
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: