Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обикновени курабииОбикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване....
Сусамени курабииЗамесваме с посочените продукти тесто, което оставяме 30 минути в хладилника.
Оформяме топки, овалваме в сусам, печем в предварително загрята...
1
Медени курабииВ дълбок съд смесете захарта, яйцата, загрятия мед и маста. Разбийте всичко много добре. Накрая прибавете брашното със содата, карамфила и канелата...
1
Казанлъшки курабии
Разточете ги на по-дебелички кори и изрежете от тях гевречета или курабии с различни форми....
Факир курабии1 пакет масло се разтопява с 1 ч. ч. олио. Добавя се захарта и се разбърква, докато се разтопи. Накрая се добавя и брашното.
Тестото трябва да...
2
Бързи курабииПресейте брашното с бакпулвера, направете кладенче и сипете разбитото яйце, киселото мляко със содата, разтворена в него, мекото масло и захарта....
2
Тиквени курабииСложете тиквените курабии в предварително загряна на 180 градуса фурна. Най-напред се пекат на долен реотан, а след това и на горен....
3
Великденски курабии
Пресейте брашното много добре предварително. Рабийте много добре прясно масло и добавете при непрекъснато разбъркване смлените бадеми, захарта, канелата...
Триени курабии
От него с помоща на формички правим курабийки които нареждаме в предварителни намаслени тавички....
Пловдивски курабии
Докато курабиите са още топли, ги поръсете с пудра захар.
Пловдивските курабии са готови!...
Козуначени курабииОт него може да късате и да оформяте сплескани топчета или да го разточите и да изрежете желаните от вас форми курабии....
9
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
50
43
32
20
10
Дай твоята оценка: