Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюзлеми по класическа рецептаВ купа разтваряме маята, водата, солта и захарта. Оставяме малко да престои на страни.
В съда, в който ще месим, сипваме брашното и правим кладенче...
Гюзлеми по турски с праз
Намажете пликчето с олио и го запечете на слаб огън от всички страни, докато гюзлемите придобият златист цвят....
Гюзлеме с месна плънкаНабрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото...
2
Домашно гюзлеме с прясно мляко
Приготвя се плънката, като сиренето се натрошава и разбърква с яйцата.
От продуктите се замесва меко тесто, ако лепне, се добавя малко брашно....
Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач
Вкусните домашни гюзлеми с праз и сирене на сач са готови....
Гьозлеме със сирене и празНепосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата....
7
Кръгли Гюзлеми
Гюзлемите се пекат в намаслен тиган и от двете страни на средно висока температура....
Домашни гюзлеми
Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло.
Домашните гюзлеми са много вкусни....
Класически гюзлеми
Разточват се гюзлеми с дебелина 5 мм.
Пече се в предварително загрят сач, намазан с мазнина.
Класическите гюзлеми са готови....
Рейтинг
4
Общо гласували: 5
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: