Gotvach.bg»Избрани Колекции»Лесно Гюзлеме
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гьозлеме с плънка от киселец и зелен лукИзмиваме и почистваме киселеца и лука. Нарязваме киселеца, посоляваме и намачкваме. Нарязваме перата на зеления лук и ги смесваме с киселеца и яйцето...
Два пъти токано (гьозлеми)Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност.
Това е една стара...
6
Гюзлеме с месна плънкаНабрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото...
2
Гюзлеме със спанак и извараПечем гюзлемето с предварително загрят тефлонов тиган от двете страни.
Намазваме ги с масло и сервираме топли....
4
Домашно гюзлеме с прясно мляко
Приготвя се плънката, като сиренето се натрошава и разбърква с яйцата.
От продуктите се замесва меко тесто, ако лепне, се добавя малко брашно....
Гьозлеме със сирене и празНепосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата....
7
Гьозлеме със сирене и пресен лук
Пържи се до получаването на златист загар на гюзлемето.
Гьозлемето със сирене и пресен лук е готово....
Лесно ТирамисуВ правоъгълна тавичка нареждаме 1/2 от бишкотите натопени в кафето. Отгоре се покриват с крема.
Нареждат се плодовете, поръсва се с орехи. Повтаряме...
31
Лесно реване
От лимона обелвам и настъргвам на ситно кората и му изстисквам сока.
Разбивам добре яйцата и към тях добавям сока от лимона.
Пресяваме брашното...
Лесно БрауниВключваме фурната на 160 градуса и се захващаме за работа. Застиламе тавичка /18х28см/ с хартия за печене.
Миксираме захарта, какаото, размекнатото...
3
Лесно парфе
Киселото мляко се изцежда. Към него се добавят сокът от лимона, орехите смлени на ситно, бурканчето сладко и 3 белтъка разбити на сняг. Всичко това...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: