Gotvach.bg»Избрани Колекции»Какво Ядене е Гюзлеме
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюзлеме с месна плънкаНабрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото...
Домашно гюзлеме с прясно мляко
Приготвя се плънката, като сиренето се натрошава и разбърква с яйцата.
От продуктите се замесва меко тесто, ако лепне, се добавя малко брашно....
Гюзлеме със спанак и извараПечем гюзлемето с предварително загрят тефлонов тиган от двете страни.
Намазваме ги с масло и сервираме топли....
4
Гюзлеми с турски кори
Всяка кора се намазва обилно с разтопено масло, поръсва се натрошеното сирене и се сгъва на плик гюзлеме....
Гюзлеми с Шунка и Кашкавал
Сгъваме на квадрат и печем гюзлемите в леко намазнен тиган или сач.
Гюзлемите с Шунка и Кашкавал са много вкусни!...
Гюзлеми с домашно точени кориИ така, докато е готово гюзлемето. Може да се ползва плънка по желание....
3
Гюзлеми с лапад и сиренеЛапада измиваме и попарваме в солена вода, изцеждаме и леко го запържваме с малко олио и джоджен.
Добавяме и яйцето към лапада. Върху една кора...
9
Гюзлеми с Праз и Сирене
Замесва се тесто от изброените съставки, оставя се около 40 минути да се отпусне.
Празът се нарязва на колелца и се задушава в няколко лъжици...
Суловар - сиромашко яденеНарежете филиите хляб на кубчета, сложете ги в гювече и ги запечете във фурната. Поръсете с половината натрошено сирене. Кипнете малко подсолена вода...
10
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: