Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто със Суха Мая

Тесто със Суха Мая

Прегледай всички 13 избрани предложения относно тесто със суха мая в Gotvach.bg.
Понички с маяПонички с маяГотовото тесто се разделя на малки топки колкото кайсия. С пръсти се оформя дупка в средата, за да се получи геврече....
Блини без маяБлини без мая
Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг. Жълтъците смесваме с млякото, захарта, солта и брашното и разбиваме с миксер до...
Марудници с маяМарудници с мая
1
Добре разбъркайте сместа, която трябва да се получи с гъстота на кексово тесто. Оставете за 30 минути пак да втаса....
Баница с маяБаница с мая
Замесва се тесто. Разделя се на 3 части. Всяка част от тестото се разточва. Намазва се с маслото и се поръсва с натрошеното сирене....
Мекици без маяМекици без мая
2
Замесете тесто, което трябва да стане мекичко. Оставете да престои около 20 минути....
Тутманик без маяТутманик без мая
В киселото мляко слагаме хлебната сода и изчакваме няколко минутки да шупне. В купа счупваме яйцата и ги разбиваме заедно с млякото. Прибавяме...
Кифлички с маяКифлички с мая
4
Трябва да се получи меко и гладко тесто, леко лепнещо. Разделете го на 4 топки, а всяка топка разточете на кора около 5 мм върху набрашнен плот....
Пита без маяПита без мая
5
С мазни ръце оформете от тестото 6 топки и ги наредете в тавичката....
Бухти с маяБухти с мая
6
От продуктите се замесва тесто, което трябва да е с по-голяма гъстота от кексовото. Оставя се да втаса около час и повече на топло....
Катми с маяКатми с мая
Загрейте леко намазнен горещ тиган и сипете с черпак част от тестото. Трябва да се получи дебела около 8 мм катма....
Добруджанки с маяДобруджанки с мая
2
От замесеното тесто откъсвам и правя топки с намазнени ръце. Редя в тава, която е намазана с олио и посипана с брашно....
Пърженки с маяПърженки с мая
1
Маята се разтваря в една чаена чаша топла вода. Прибавя се към нея брашното и олиото и се разбърква с дървена лъжица на гъста каша, като се прибавя...

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 9
53
41
33
22
10
Дай твоята оценка: