Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Добринка Петкова
Стана ми любопитно за тази леща и потърсих информация.Готви се по традиционния начин,даже в повечето рецепти,които прочетох не се накисва,а само се измива и отцежда.
Добринка Петкова
Това не го знаех.Наистина професионалните готвачите използват много сложни думи-например от предаването Мастър шеф научих ,че храната се плейтва,а не сервира,украсява и т.н
Добринка Петкова
Пробвала съм я на салата с оцет и олио.
Добринка Петкова
В последно време,и аз използвам само такъв пипер
Добринка Петкова
Незнам дали търсиш тази рецепта,но майка ми така ги приготвя -4 белтъка,1ч л лимонов сок,1 1/2 ч чаша захар,2 1/2 ч.ч фино смлени орехи. Белтъците се разбиват на сняг.По време на разбиването се добавя лим.сок.Добавя се постепенно захар и разбиването продължава.Накрая се добавят орехи,разбърква се добре.С помоща на лъжица се оформят купчиники в тавата(застлана с хартия).Пекат(сушат) се като целувките на 110 градуса
Добринка Петкова
Аз съм виждала в нашия супермаркет.Предполагам може да има и в големите хранителни вериги,но не съм използвала.Доколкото знам -6листа желатин,отговаря на 10г сух желатин за 500мл течност.
Добринка Петкова
Ами,досега каквото съм правила,все ми се е получавало.Ако не от първия път,то от втория или третия,но не се отказвам Все още не съм приготвяла суши и разните му там морски дарове,и не знам как ще се справя,но някой път ще опитам
Добринка Петкова
Аз съм ползвала на Сан Лазаро-бял и тъмен,харесват ми .Използвам за сосове и салати.
Добринка Петкова
И аз така си съхранявам магданоз и копър-във фризера.
Добринка Петкова
Като заврат с" ключ",веднага свалям тенджерата от котлона и ги вадя от водата.
Добринка Петкова
Използвам предимно бакпулвер,освен ако рецептата не изисква използването на сода
Добринка Петкова
Обичам да приготвям нови и интересни рецепти-правя го доста често.
Добринка Петкова
Пила съм чай от листата на коприва за детоксикация-всеки ден 3пъти /по 120мл в продължение на 1месец преди хранене. Мисля пак да направя един курс
Добринка Петкова
Всичко готвя,но през лятото наблягам повече на рецепти със сезонните плодове и зеленчуци.
Добринка Петкова
Не бих пробвала такава рецепта,дори за консервиране не използвам(мисля,че имам само една рецепта за туршия,в която съм слагала,но ако пак я правя,ще го пропусна).
Добринка Петкова
Използвам предимо жива мая,много рядко суха-но както спомена Вили и двата вида са добри,ако спазвате пропорции мая-брашно
Добринка Петкова
Тиквичките са сезонен зеленчук,който е най-вкусен пресен,а не замразен във фризера или консервиран.Сега си ги хапваме с удоволствие,но зимата не ни се дояждат,затова няма смисъл да консервирам. Чувала съм ,че правят сладко от тиквички,но никога не съм приготвяла.
Добринка Петкова
манатарки,сърнела(панирана е супер),пачи крак,печурка сотирана с масълце